Zakład Przetwórstwa Mięsa Świderpek

Zakład  Przetwórstwa Mięsa „Świderpek” działa w branży mięsno – wędliniarskiej od 1992 roku.. Jest to małe rodzinne przedsiębiorstwo założone przez Ewę i Bogdana Świder.


Zakład usytuowany jest we wsi Zapole, należącej do gminy Niwiska, znajdującej się na terenie województwa podkarpackiego. Lokalizacja zakładu to jedna z zalet firmy. Obecnie zakład usytuowany jest w miejscu, gdzie nie ma warunków uciążliwych dla otoczenia, są to okolice rolniczo – leśne. Tereny wokół zakładu są znacznie zalesione z występującą licznie zwierzyną łowną.

Od początku swojej działalności firma postawiła sobie za cel jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów, jak również zadowolenie klientów. Wiodącą produkcję zakładu stanowią wyroby swojskie, kojarzone z przedsiębiorstwem od początku powstania firmy. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych, lokalnych wyrobów o jak najlepszych walorach smakowych. Technologia produkcji wyrobów opiera się na starych, sprawdzonych recepturach, bez dodawania konserwantów.

 

Facebook