Świderpek

Zapraszamy na nasz Fanpage:

 

Zakład Przetwórstwa Mięsa Świderpek

Zakład  Przetwórstwa Mięsa „Świderpek” działa w branży mięsno-wędliniarskiej od 1992 roku.. Jest to małe rodzinne przedsiębiorstwo założone przez Ewę i Bogdana Świder.

Zakład usytuowany jest we wsi Zapole, należącej do gminy Niwiska, znajdującej się na terenie województwa podkarpackiego. Lokalizacja zakładu to jedna z zalet firmy. Obecnie zakład usytuowany jest w miejscu, gdzie nie ma warunków uciążliwych dla otoczenia, są to okolice rolniczo – leśne. Tereny wokół zakładu są znacznie zalesione z występującą licznie zwierzyną łowną. 

Od początku swojej działalności firma postawiła sobie za cel jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów, jak również zadowolenie klientów. Wiodącą produkcję zakładu stanowią wyroby swojskie, kojarzone z przedsiębiorstwem od początku powstania firmy. Zakład specjalizuje się w produkcji tradycyjnych, lokalnych wyrobów o jak najlepszych walorach smakowych. Technologia produkcji wyrobów opiera się na starych, sprawdzonych recepturach, bez dodawania konserwantów.

Polityka konsumencka

W trosce o klientów oraz najwyższy standard wytwarzanych wyrobów zakład posiada własny, wdrożony i zaakceptowany przez Powiatowego Lekarza Weterynarii system zapewniania jakości HACCP. System ten oparty jest na podstawach Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), w tym Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). O istocie programu w przedsiębiorstwie decyduje fakt, iż system stanowi narzędzie panowania nad bezpieczeństwem wyrobu w podstawowym procesie organizacji, z jednoczesnym zbieraniem dowodów spełniania ustalonych norm wobec procesu i produktu. Systemy te dają pewność konsumentom, że cały proces produkcyjny w przedsiębiorstwie jest monitorowany i kontrolowany. Od 1 maja 2004 roku a więc od momentu wejścia Polski do Unii Europejskiej system ten jest obligatoryjny dla wszystkich zakładów z sektora spożywczego, bez względu na rodzaj, wielkość oraz specyfikę produkcji. Zakład spełnia wszelkie wymogi sanitarne i weterynaryjne. Organizacja produkcji, oraz jej wielkość gwarantuje świeżość i jakość oferowanych mięs i wędlin. W strukturach przedsiębiorstwa funkcjonuje specjalistyczny tabor samochodowy (chłodnie), przystosowany do przewozu mięsa chłodzonego, przez co wyroby dostarczane są w sposób profesjonalny i bezpieczny.

Oferowane produkty

Pomimo blisko 30 lat na rynku Zakład Przetwórstwa Mięsa „Świderpek” w dalszym ciągu pozostaje konserwatywny w swojej produkcji. Wędzenie odbywa się w sposób tradycyjny przy użyciu drewna olchowego oraz bukowego co nadaje wyrobom niepowtarzalny smak i zapach.

W swojej ofercie posiadamy:

  • kiełbasy swojskie (wieprzowa, drobiowa, wołowa)
  • szynki ( marynowana, spod Strzechy, biała, z Zapola, chłopska, domowa)
  • polędwice (marynowana, myśliwska,  z Zapola
  • kiełbasy suche, podsuszane, szynkowe, krakowskie,
  • boczek swojski, salcesony, kaszanki, pasztety, klopsy, Zając
  • wyroby na grilla: kaszanki, kiełbasa biała, kiełbasa toruńska, zwyczajna

W swojej ofercie posiadamy mięso bez nastrzyku:

  • wieprzowina, wołowina, drób.
  • mięso w marynacie własnej receptury prosto na grill

Nasze sklepy

ZPM Świderpek oferuje swoje wyroby w sklepach firmowych.

  • Kolbuszowa, ul. Mickiewicza 12  tel. 17 22 72 750
  • Rzeszów, ul. Staszica ( Rynek- Targowisko ) 3,4 tel. 17 854 84 04

Informacje o sprzedaży wyrobów: tel. 601 848 085
Nasze wyroby  dostępne są  także w sklepach partnerskich.
Prowadzimy sprzedaż obwoźną własnym taborem samochodowym - chłodniami.



Script logo